Marijke van Neygen

Om te schilderen trotseert ze dagelijks enkele trappen om de zolderkamer, die ze omvormde tot atelier, te bereiken. Hier kan ze zich uitleven, vindt ze rust en inspiratie. In deze zolderkamer komen ideeën tot leven en krijgen ideeën vorm en kleur. Wanneer ze zo gedreven is door het schilderen en door muziek uit de eighties, ontpopt haar klein atelier zich tot een groot universum.

Marijke Van Neygen is al lang geen onbekende naam in de Brusselse en Vlaamse kunstwereld. Haar rake penseelstreken en gedurfde kleuren dragen de ideeën in haar schilderijen die steeds neigen naar abstractie maar toch stille getuigen zijn van een verhaal over liefde, vitaliteit, spanning, warmte en menselijke contacten. Daarmee slaagt ze erin om elke rusteloze en zoekende ziel even tot rust en reflectie te brengen. Het combineren van materialen zoals olieverf, collages en acrylverf versterken het poëtische aspect dat nooit ver weg is in haar werk, en nemen de toeschouwer mee in een geraffineerd spel.

Marijke's spetterende fantasieën uiten zich ongeremd en op natuurlijke wijze in kleur, vorm en penseelstreken, dit in tegenstelling tot haar composities die gericht en beheerst zijn en zorgen voor diepgang, lichtinval, beweging en structuur.

Sinds Marijke van haar passie haar beroep maakte, rijgde zij reeds verschillende selecties, tentoonstellingen en vermeldingen aan elkaar.