.Art as a Service

"Art as a Service" is een formule waarbij kunstwerken geleased worden, vergelijkbaar met het leasen van een wagen of een machine. Daardoor wordt aan bedrijven, zelfstandige ondernemers en vrije beroepen de mogelijkheid geboden om op een budget- en fiscaal vriendelijke manier kunst te integreren op de werkvloer of op kantoor. Budgetvriendelijk omdat u onmiddellijk over de kunstwerken beschikt terwijl u slechts een beperkt maandelijks bedrag hoeft te besteden. Op die manier spreidt u uw aankoop over een lange periode en dit zonder intrest. Fiscaal vriendelijk omdat, in tegenstelling tot de aankoop van kunstwerken, de huur van kunst integraal aftrekbaar is, namelijk als kosten gemaakt ter verfraaiing van bedrijfsgebouwen (art. 49 en art. 183 van het wetboek op de inkomstenbelasting).

De kunst die aanwezig is in uw professionele werkomgeving zegt iets over uw bedrijf en over uzelf. Door de juiste keuzes te maken wordt banaliteit en oppervlakkigheid vermeden en profileert u zich op een sterke manier. Daarom werkt het { Ministerie van Tijd } uitsluitend met kunstenaars zodat het accent komt te liggen op inhoud, zonder daarom de decoratie uit het oog te verliezen.


.Kunst huren aan een voordelig tarief

.Service en maatwerk

 Wij bekijken samen met u op locatie de situatie ter plaatste om de best passende kunstwerken te kiezen om te huren.

.Fiscale aftrekbaarheid

Het huren van zowel sculpturen, foto's als schilderijen en andere kunstwerken is volledig fiscaal aftrekbaar. Onder bepaalde voorwaarden is ook de aankoop van een beeld aftrekbaar.

.Geen abonnementsgeld

U betaalt geen extra vaste bijdrage, enkel de gehuurde kunstwerken worden aangerekend.

.Lage huurprijs / recuperatie huur bij aankoop

Wanneer u kunstwerken wil lenen in in België, betaalt u 1 tot 1,5% van de waarde van het kunstwerk per maand. Om u een idee te geven: voor een schilderij van 1m x 1m betaalt u gemiddeld slechts zo'n 30 euro per maand. Het gebeurt regelmatig dat huurders gehecht raken aan een gehuurd kunstwerk, zodat ze besluiten het te kopen. Daarbij kan onder bepaalde voorwaarden het huurgeld gerecupereerd worden.

.Duur:
De duur van het huurcontract wordt bepaald op maandbasis en start van zodra de werken geleverd en opgehangen worden. Er geldt een minimum huurtermijn van 12 maanden.

.Kunst verzekering:
Wenst u de kunstwerken te verzekeren tijdens de duur van het huurcontract. Dit kan, via onze partner, gespecialiseerd in het verzekeren van kunst, kunnen wij dit aanbieden tegen 0,4% van de kostprijs van het kunstwerk per maand. Zo kunt u op een verantwoorde en veilige manier genieten van uw gehuurde kunst. Het optioneel aanbieden van een kunstverzekering zorgt ervoor dat bedrijven die reeds verzekerd zijn niet twee maal belast worden.

.Transport + ophanging:
{ Ministerie van Tijd } staat in voor de levering en ophanging van de gehuurde werken. . Het nodige ophangingsmateriaal wordt aangekocht door de huurder en wordt niet teruggenomen.
 
.Informatie:
{ Ministerie van Tijd } voorziet een catalogus van alle werken. Waarin ook verdere informatie over de kunstenaars beschikbaar is.